Cég embléma
Információs sáv

Navigáció: Főmenü / Alkalmazási példák / Gőzmennyiség mérés telített gőzre

Animált óra

GŐZMENNYISÉG MÉRÉS TELíTETT GŐZRE


alt


Az alkalmazás szerelvénykiírása és vázlatrajza letölthető pdf formátumban a Letölthető Anyagok menüpontra kattintás után.

Minden rendszer ajánlatunkat abban a formában adjuk ki, amely a letölthető pdf fájlban található.

Az alkalmazás működése:
A megfelelően szeparált száraz telített gőzt cseppleválasztó beépítésével biztosítjuk. A telített gőz az 1.4.1 sz. áramlásmérő fejen halad át. Az áramlásmérő fejben egy torlókúp található, amely egy rugó ellenében tér ki a gőzáram növekedésével. A torlókúp kitérésének mértékét egy erőmérő jeléből határozzuk meg. Miért telített gőz mérésére alkalmas csak ez a műszer? Mert a nyomáskompenzációhoz szükséges gőznyomás értéket a gőz hőmérsékletéből számolja ki a műszer (a telített gőz nyomása és hőmérséklete szigorúan összefügg, azonban a túlhevített gőznél ez nem igaz).
Az 1.4.1 sz. áramlásmérő fejjel egybeépített elektronika 4-20mA-es jelet tud adni a gőz tömegárammal arányosan. Ha összegzésre van szükség az 1.4.2-1.4.3 sz. elektronika beépítése szükséges.
Az áramlásmérő után levő szabályozószelep a technológiai hőcserélő hőmérséklet szabályozását végzi, az áramlásméréstől függetlenül.