Cég embléma

Navigáció: Fõmenü / Alkalmazási példák / Gõzmennyiség mérés telített gõzre

GÕZMENNYISÉG MÉRÉS TELíTETT GÕZRE


alt


Az alkalmazás szerelvénykiírása és vázlatrajza letölthetõ pdf formátumban a Letölthetõ Anyagok menüpontra kattintás után.

Minden rendszer ajánlatunkat abban a formában adjuk ki, amely a letölthetõ pdf fájlban található.

Az alkalmazás mûködése:
A megfelelõen szeparált száraz telített gõzt cseppleválasztó beépítésével biztosítjuk. A telített gõz az 1.4.1 sz. áramlásmérõ fejen halad át. Az áramlásmérõ fejben egy torlókúp található, amely egy rugó ellenében tér ki a gõzáram növekedésével. A torlókúp kitérésének mértékét egy erõmérõ jelébõl határozzuk meg. Miért telített gõz mérésére alkalmas csak ez a mûszer? Mert a nyomáskompenzációhoz szükséges gõznyomás értéket a gõz hõmérsékletébõl számolja ki a mûszer (a telített gõz nyomása és hõmérséklete szigorúan összefügg, azonban a túlhevített gõznél ez nem igaz).
Az 1.4.1 sz. áramlásmérõ fejjel egybeépített elektronika 4-20mA-es jelet tud adni a gõz tömegárammal arányosan. Ha összegzésre van szükség az 1.4.2-1.4.3 sz. elektronika beépítése szükséges.
Az áramlásmérõ után levõ szabályozószelep a technológiai hõcserélõ hõmérséklet szabályozását végzi, az áramlásméréstõl függetlenül.