Cég embléma

Navigáció: Fõmenü / Alkalmazási példák / Gõzmennyiség mérés túlhevített gõzre

GÕZMENNYISÉG MÉRÉS TÚLHEVíTETT GÕZRE


alt


Az alkalmazás szerelvénykiírása és vázlatrajza letölthetõ pdf formátumban a Letölthetõ Anyagok menüpontra kattintás után.
Minden rendszer ajánlatunkat abban a formában adjuk ki, amely a letölthetõ pdf fájlban található.
Az alkalmazás mûködése:
A megfelelõen szeparált száraz gõzt cseppleválasztó beépítésével biztosítjuk (túlhevített gõz esetén is biztosítani kell a megfelelõ cseppleválasztást, mert induláskor és egyes üzemállapotoknál telített vagy kifejezetten nedves gõz érkezik az áramlásmérõ fejhez, amely eróziót és hibás mérést okoz). A telített gõz az 1.5.1 sz. áramlásmérõ fejen halad át. Az áramlásmérõ fejben egy torlókúp található, amely egy rugó ellenében tér ki és így nyomáskülönbség jön létre. A torlókúp kitérésének mértékét az 1.5.4 sz. nyomáskülönbség távadó jelébõl határozzuk meg. Miért alkalmas túlhevített gõz mérésére is ez a mûszer? Mert a nyomáskompenzációhoz szükséges gõznyomás értéket egy külön 1.5.6 sz. nyomástávadó jelébõl számoljuk ki. A gõz hõmérsékletét (a túlhevítést) az 1.4 sz. hõmérséklet távadó jele határozza meg.

Az 1.5.5 sz. hozamszámítómû dolgozza fel az érzékelõk által mért adatokat. Az elektronika 4-20mA-es jelet tud kiadni a gõz tömegárammal arányosan, valamint összegezni is tud, amelyet impulzuskimenettel vagy RS232 kommunikációval felügyeleti rendszerre is köthetünk vagy a helyi kijelzõn leolvashatunk.
Az áramlásmérõ után levõ szabályozószelep a technológiai hõcserélõ hõmérséklet szabályozását végzi, az áramlásméréstõl függetlenül.