Cég embléma
Információs sáv

Navigáció: Főmenü / Alkalmazási példák / Gőzmennyiség mérés túlhevített gőzre

Animált óra

GŐZMENNYISÉG MÉRÉS TÚLHEVíTETT GŐZRE


alt


Az alkalmazás szerelvénykiírása és vázlatrajza letölthető pdf formátumban a Letölthető Anyagok menüpontra kattintás után.
Minden rendszer ajánlatunkat abban a formában adjuk ki, amely a letölthető pdf fájlban található.
Az alkalmazás működése:
A megfelelően szeparált száraz gőzt cseppleválasztó beépítésével biztosítjuk (túlhevített gőz esetén is biztosítani kell a megfelelő cseppleválasztást, mert induláskor és egyes üzemállapotoknál telített vagy kifejezetten nedves gőz érkezik az áramlásmérő fejhez, amely eróziót és hibás mérést okoz). A telített gőz az 1.5.1 sz. áramlásmérő fejen halad át. Az áramlásmérő fejben egy torlókúp található, amely egy rugó ellenében tér ki és így nyomáskülönbség jön létre. A torlókúp kitérésének mértékét az 1.5.4 sz. nyomáskülönbség távadó jeléből határozzuk meg. Miért alkalmas túlhevített gőz mérésére is ez a műszer? Mert a nyomáskompenzációhoz szükséges gőznyomás értéket egy külön 1.5.6 sz. nyomástávadó jeléből számoljuk ki. A gőz hőmérsékletét (a túlhevítést) az 1.4 sz. hőmérséklet távadó jele határozza meg.

Az 1.5.5 sz. hozamszámítómű dolgozza fel az érzékelők által mért adatokat. Az elektronika 4-20mA-es jelet tud kiadni a gőz tömegárammal arányosan, valamint összegezni is tud, amelyet impulzuskimenettel vagy RS232 kommunikációval felügyeleti rendszerre is köthetünk vagy a helyi kijelzőn leolvashatunk.
Az áramlásmérő után levő szabályozószelep a technológiai hőcserélő hőmérséklet szabályozását végzi, az áramlásméréstől függetlenül.