Cég embléma

Navigáció: Fõmenü / Alkalmazási példák / Hõcserélõ blokk

HÕCSERÉLÕ BLOKK


alt


A fenti hõcserélõ blokkot mûhelyünkben szereljük össze az Ön megrendelt igényei szerint. A blokk gõzzel vizet melegít. A telepítéskor csak a gõzt, vizet, elektromos megtáplálást, sûrített levegõt kell a blokkhoz vinni és mûködésre kész.

Mûködése: az 1.1 szeparátor terelõlapjain kiválik az a kondenzvíz, amely a gõzben eloszlott állapotban van és erodálná a szerelvényeket (A nagy mennyiségû víz szerelvényekre jutását a megelõzõ csõszakasz megfelelõ kondenzürítésével kell biztosítani. A megoldási lehetõségekrõl mérnökeink tájékoztatják Önt).
A száraz és megszûrt gõz az 5.1-5.7 szabályozó szelepre kerül. Jelen esetben a 8-as hõcserélõben max 55°C-os vizet állítunk elõ, amely azt eredményezi, hogy a 65°C-os vízkõkiválási határ alatti hõmérsékletû fûtõvízzel fûtjük a 20-as hõcserélõt, ezzel megakadályozzuk a vízkõkiválást.
A kondenzvízet a 14.1 kondenzszivattyú segítségével távolítjuk el a hõcserélõbõl. A kondenzszivattú elõnye, hogy minden terhelési állapotban leüríti a hõcserélõbõl a kondenzvizet és így nem fordul elõ csattogás és lyukadás.

További mûszaki információval valamint a megrendelés részleteivel mérnök kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.