Cég embléma
Információs sáv

Navigáció: Főmenü / Alkalmazási példák / Hőcserélő blokk

Animált óra

HŐCSERÉLŐ BLOKK


alt


A fenti hőcserélő blokkot műhelyünkben szereljük össze az Ön megrendelt igényei szerint. A blokk gőzzel vizet melegít. A telepítéskor csak a gőzt, vizet, elektromos megtáplálást, sűrített levegőt kell a blokkhoz vinni és működésre kész.

Működése: az 1.1 szeparátor terelőlapjain kiválik az a kondenzvíz, amely a gőzben eloszlott állapotban van és erodálná a szerelvényeket (A nagy mennyiségű víz szerelvényekre jutását a megelőző csőszakasz megfelelő kondenzürítésével kell biztosítani. A megoldási lehetőségekről mérnökeink tájékoztatják Önt).
A száraz és megszűrt gőz az 5.1-5.7 szabályozó szelepre kerül. Jelen esetben a 8-as hőcserélőben max 55°C-os vizet állítunk elő, amely azt eredményezi, hogy a 65°C-os vízkőkiválási határ alatti hőmérsékletű fűtővízzel fűtjük a 20-as hőcserélőt, ezzel megakadályozzuk a vízkőkiválást.
A kondenzvízet a 14.1 kondenzszivattyú segítségével távolítjuk el a hőcserélőből. A kondenzszivattú előnye, hogy minden terhelési állapotban leüríti a hőcserélőből a kondenzvizet és így nem fordul elő csattogás és lyukadás.

További műszaki információval valamint a megrendelés részleteivel mérnök kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.